Αποτελεσματική στρατηγική για το στοίχημα σε αγώνες μπάσκετ

Το μπάσκετ αποτελεί ένα αγαπημένο άθλημα για όλους τους Έλληνες, πολλές φορές ακόμη και περισσότερο από το ποδόσφαιρο. Το πόσο δημοφιλές είναι το συγκεκριμένο άθλημα φαίνεται και από το γεγονός πως οι Έλληνες ποντάρουν πολύ στοιχηματικά στο μπάσκετ. Ας δούμε Πώς ακριβώς παίζεται το στοίχημα στο μπάσκετ και κάποιες βασικές στρατηγικές Νίκης.   

Στοίχημα Μπάσκετ: μάθε πώς παίζεται σωστά

Αποτελεσματική στρατηγική για το στοίχημα σε αγώνες μπάσκετΣτο μπάσκετ υπάρχουν κάποιες δημοφιλείς αγορές στοιχήματος που ενδιαφέρουν το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών. Πιο συγκεκριμένα: 

Νικητής αγώνα: Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να στοιχηματίσει κανείς στο νικήτη είτε με δύο, είτε και με τρία πιθανά ενδεχόμενα. Στην πρώτη περίπτωση απλά ο παίκτης επιλέγει τον νικητή, ο οποίος προκύπτει μετά το τέλος της κανονικής διαρκείας και όλων των παρατάσεων. Στη δεύτερη περίπτωση μπορεί κανείς να επιλέξει και την ισοπαλία ή το νικητή της αναμέτρησης στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, χωρίς τις παραστάσεις. 

Ημίχρονο/Τελικό: Τα πράγματα είναι κάπως όπως και στο ποδόσφαιρο. Επειδή υπάρχουν οι επιμέρους περίοδοι, στους παίκτες δίνονται περισσότερες επιλογές πρόβλεψης και ανά περίοδο. Το σύνολο πόντων είναι το Over/Under όπου κάνεις καλείται να προβλέψει αν κάποια ομάδα ή και οι δύο ομάδες συνολικά θα ξεπεράσουν κάποιο επίπεδο πόντων που ορίζει η στοιχηματική ιστοσελίδα. 

Ειδικά Στοιχήματα: Στα ειδικά στοιχήματα περιλαμβάνονται διάφορες άλλες στοιχηματικές αγορές, όπως είναι οι πόντοι που θα πετύχει κάποια ομάδα, οι ασίστ, τα λάθη κλπ. Στις λεγόμενες head to head επιλογές ομάδας ή παικτών απλά επιλέγει κάνεις σε ποια κατηγορία κάποιος θα πετύχει καλύτερες αποδόσεις από τον αντίπαλο παίκτη ή την αντίπαλη ομάδα. 

 

Τι ακριβώς σημαίνει το χάντικαπ στους αγώνες μπάσκετΤι ακριβώς σημαίνει το χάντικαπ στους αγώνες μπάσκετ

Το χάντικαπ χρησιμοποιείται όταν υπάρχει κάποιο μεγάλο φαβορί και αντίστοιχο αουτσάιντερΣτο μπάσκετ προστίθεται κάποιο πλεονέκτημα πόντων στο αουτσάιντερ με αντίστοιχο μειονέκτημα στο φαβορί. Πχ: Παναθηναϊκός +12,5 / Ζαλγκίρις -12,5. Εδώ για να κερδίσει ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να επικρατήσει με τουλάχιστον 13 πόντους, ενώ αλλιώς κερδίζει το ποντάρισμα στη Ζαλγκίρις. 

 

Βασικές στρατηγικές Νίκης στο μπάσκετ – η εκμετάλλευση του χάντικαπ των ομάδων 

Συγκεντρώσαμε κάποιες βασικές στρατηγικές που μπορείς να εκμεταλλευτείς για καλύτερες προβλέψεις στο μπάσκετ: 

– Στοίχημα υπέρ του φαβορί που χάνει 

Συχνά βλέπουμε φαβορί να βρίσκονται πίσω στο σκορ λίγο πριν τη λήξη ή και νωρίτερα.Σε πολλές περιπτώσεις καταφέρνουν να γυρίσουν τα πράγματα. Μία καλή στρατηγική είναι το ποντάρισμα υπέρ των φαβορί σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς οι στοιχηματικές αποδόσεις είναι αυξημένες. 

 Υψηλά σκορ τέταρτης περιόδου 

Πολλοί συνηθίζουν να στοιχηματίζουν στα over της τέταρτης περιόδου, καθώς συνήθως η τέταρτη περίοδος έχει πιο πολλούς πόντους.Ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά για λόγους στρατηγικής κάποιοι παίχτες οδηγούνται τακτικά στις βολές, Αυτό έχει επίδραση στο τελικό σκορ που είναι πιο μεγάλο. 

 Οι επιπτώσεις από ένα δύσκολο πρόγραμμα 

Κάποιες ομάδες δίνουν πολλές αναμετρήσεις,ακόμη και τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως σε κάποιες περιπτώσεις οι ομάδες πρέπει να χαλαρώσουν τους ρυθμούς τους και αυτό τις κάνει ευάλωτες σε ήττες από αουτσάιντερ. Πολλές φορές ο προπονητής επιθυμεί να ξεκουράσει κάποιους παίκτες. 

 Τα φαβορί και αουτσάιντερ του NBA 

Στο NBA οι αγώνες είναι αλλεπάλληλοι και πολλές φορές οι ομάδες παίρνουν πολύ πιο χαλαρά τα πράγματα. Μερικές ήττες δεν σε βγάζουν εκτός προγράμματος. Έτσι πολλές φορές έχουμε την επικράτηση των αουτσάιντερ. 

 Πρωταθλήματα με λίγους πόντους 

Το NBA είναι το πιο αποδοτικό από πλευράς πόντων πρωτάθλημα στον κόσμο.Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα πρωταθλήματα με πολύ λιγότερους πόντους. Σε αυτές τις περιπτώσεις το ποντάρισμα στο under των συνολικών πόντων αποτελεί καλή επιλογή.